Omgeving

De Loosdrechtse plassen één van de mooiste plekjes tussen Amsterdam en Utrecht. In een prachtig natuurgebied ontwikkelde Loosdrecht zich in de loop der eeuwen door het feit dat er geen turf meer te baggeren was en er alleen water overbleef tot een watersportcentrum dat bekend is in het buitenland. Loosdrecht met zijn vijf aan elkaar verbonden plassen bieden dan ook vele recreatie mogelijkheden.

Wil je de plassen of de Vecht verkennen? Dat kan met een zeilboot, roeiboot, kano, sloep of geheel verzorgd met een rondvaartboot. Neem een picknickmand mee en vaar naar een van de eilandjes, geniet van het prachtige uitzicht over de weilanden en de legakkers, de statige landhuizen en de authentieke boerderijen. Of leg uw boot aan bij en geniet op de vele gezellige terrasjes en al dat lekkers dat Loosdrechtse restaurantjes te bieden hebben.

Ook op het vasteland is er genoeg te beleven in Loosdrecht. Er zijn prachtige fiets- en wandelroutes beschikbaar met op veel plaatsen een adembenemend uitzicht over de plassen. Aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk ligt Kasteel Sypesteyn. De bouw van het kasteel zoals we het nu kennen werd gestart in 1901, maar de oudste funderingen die er zijn gevonden dateren van rond het jaar 1500. Zowel het kasteel met zijn collectie Loosdrechts porselein en familieportretten, als de tuin zijn een bezoek meer dan waard.

Maar ook in de winter is Loosdrecht het bezoeken waard. Als de Loosdrechtse plassen zijn dichtgevroren en de ijzers uit het vet worden gehaald voor de ronde van Loosdrecht, waar altijd vele bekende schaatsers aan mee doen. En niet te vergeten de gezellige koek-en-zopie kraampjes.

Fiets huren?

U kunt terecht bij;

Bonnema Watersport

Bekijk regionale fietsroutes

Roeiboot, zeilboot of sloep huren?

U kunt terecht bij;

Bonnema Watersport
Jachthaven Wetterwille (ook passantenplaats te huur voor uw boot)
Jachthaven Bootverhuur Manten
Piet Hein
‘t Wije Yachts
Jachtwerf van Dusseldorp
Bootverhuur de Otter
Zeilschool De Vuntus
Plassenvaart Loosdrecht (rondvaart)
Topsup Loosdrecht (Stand up paddling, ook wel suppen)

Fietsboot Loosdrecht (29 juni tot 2 september)
De Fietsboot brengt fietsers en wandelaars vijf keer per dag vanaf de Porseleinhaven in Oud-Loosdrecht naar de Fuut/Muyeveld in Breukeleveen, met een tussenstop op recreatie-eiland Markus Pos. Uiteraard kan de tocht ook in omgekeerde volgorde gemaakt worden. De Fietsboot vaart van dinsdag t/m zondag. De precieze dienstregeling is te raadplegen op www.defietsboot.nl. In juli en augustus draait De Fietsboot een pilot op de Loosdrechtse Plassen. Tijdens deze pilot kunnen er maximaal twaalf personen (met of zonder fiets) mee op de boot. Wanneer het een succes is, wordt de capaciteit vergroot.

Bezoekje brengen aan;

Kasteel Sypesteyn
Beeld en Geluid